29 maja (niedziela), g. 10.00 – 12.30, sala 006

Przyprawy, jeśli mądrze stosowane, są podstawowym sposobem wzmacniania tego, co dobre i łagodzenia tego, co może nam szkodzić. Podczas warsztatów poznasz 10 ajurwedyjskich przypraw. Dowiesz się jaki mają smak, jak oddziałują na ciało oraz dlaczego warto je stosować. Dowiesz się także jak wykorzystać przyprawy w kuchni. Dzięki temu zaczniesz korzystać z ich leczniczych właściwości.

Warsztat poprowadzi Maria Nowak-Szabat – terapeutka ajurwedyjską, holistyczny coach, psycholożka i trenerka, nauczycielka jogi Sivanandy. Ajurweda jest jej pasją i pracą. Ukończyła polonistykę i psychologię na UJ. Po studiach szukała sposobu, żeby połączyć umysł z ciałem. Znalazła Ajurwedę. Studiowała razem z mężem w Indiach. Wkłada serce w to, żeby Ajurweda była zrozumiała i dostępna. Pracuje holistycznie, łącząc Ajurwedę z psychologią, jogą i coachingiem zdrowia. Przeprowadziła kilkaset konsultacji, które pozwoliły wielu osobom lepiej zrozumieć swoje zdrowie. Wspólnie z mężem Michałem prowadzi Gabinet terapii ajurwedyjskich we Wrocławiu.

 

maria nowak szabat